13.10.2023

Fushata Kreditim i Zgjuar 2023

Për të disatin vit radhazi, NOA i është bashkuar fushatës së 2023 për Kreditimin e Zgjuar me tematikë "Mikrofinanca për gratë sipërmarrëse".
Kjo fushatë e organizuar nga Qendra e Mikrofinancës (MFC) dhe anëtarët e saj në kuadër të muajit të Këshillimit Financiar, fokusohet në promovimin e praktikave të përgjegjshme të huamarrjes dhe ruajtjen e standardeve të mbrojtjes së klientëve në industrinë mikrofinanciare.

Edicioni i 9-të i Fushatës “Kreditim i Zgjuar” nënvizon rëndësinë e fuqizimit të grave sipërmarrëse dhe nxitjes së një kulture të huadhënies së përgjegjshme. Si pjesë e angazhimit tonë për mirëqenien e klientit dhe fuqizimin financiar të tij, NOA është e emocionuar të jetë pjesë e kësaj nisme.

Duke marrë pjesë në këtë fushatë, NOA demonstron përkushtimin e saj ndaj kreditimit të përgjegjshëm dhe kujdesit ndaj klientit. Ne besojmë se praktikat e përgjegjshme të huamarrjes jo vetëm që mbrojnë konsumatorët, por gjithashtu kontribuojnë në reputacionin e përgjithshëm të industrisë. Si pjesëmarrës, ne jemi të përkushtuar të shfaqim institucionin tonë si një huadhënës të besueshëm dhe etik.

"Ne jemi të emocionuar që jemi pjesë e kësaj fushate që përputhet me vlerat tona thelbësore të promovimit të përfshirjes financiare të përgjegjshme," tha Drejtoresha Ekzekutive, Znj. Herjola Spahiu në NOA. “Ne mezi presim të japim një kontribut domethënës në sektorin e mikrofinancës dhe fuqizimin e grave sipërmarrëse në komunitetin tonë”.

Katarzyna Pawlak, Drejtoreshë Ekzekutive e MFC-së, shprehu entuziazmin e saj, "Ne e vlerësojmë që NOA ka marrë pjesë në fushatën “Kreditim i Zgjuar”. Angazhimi i tyre për huadhënie të përgjegjshme dhe përfshirje financiare i bën ata një aleat të rëndësishëm në misionin tonë. Në këto kohë sfiduese , bashkëpunimi është thelbësor dhe së bashku me NOA, ne mund të kemi një ndikim më të rëndësishëm në promovimin e praktikave të përgjegjshme të huamarrjes."

NOA inkurajon organizata të tjera që të bashkohen me ne në mbështetjen dhe promovimin e praktikave të përgjegjshme të huamarrjes. Së bashku, ne mund të kapërcejmë hendekun në edukimin financiar dhe të fuqizojmë individët dhe bizneset për të marrë vendime financiare të informuara. Duke punuar së bashku, ne synojmë të forcojmë themelet e huadhënies dhe huamarrjes së përgjegjshme brenda komunitetit tonë dhe më gjerë. 

Ne jemi NOA, ndaj angazhimi ynë ndaj kreditimit të përgjegjshëm dhe kujdesit ndaj klientit është i palëkundur. Bashkohuni me ne në promovimin e gjithëpërfshirjes financiare dhe huamarrjes së përgjegjshme! 

Të reja të tjera